Referat af ordinær generalforsamling

Hos InterTax kan du nemt og hurtigt bestille referat af ordinær generalforsamling for selskabet.

Du skal bare udfylde formularen, og så klarer vi resten.

SAMLET PRIS: kr. 950,-
Ekskl. moms og gebyr
Tidsforbrug 10-15 min.
100% online bestilling
Inkl. alle registreringer
Alle selskabsændringer foretages af os

Mere om referat af ordinær generalforsamling

En ordinær generalforsamling er et møde, hvor ejerne i et selskab samles og træffer beslutninger, der bl.a. kan handle om selskabets fremtid. Det er lovpligtigt, at der hvert år bliver afholdt mindst én ordinær generalforsamling i et kapitalselskab (ApS eller A/S).

Efter en ordinær generalforsamling udarbejdes der et beslutningsreferat som dokumenterer de beslutninger, der er blevet truffet.

En ordinær generalforsamling skal altid holdes i så god tid, at den godkendte årsrapport kan indsendes til Erhvervsstyrelsen inden fristen i årsregnskabsloven.

Mere om fravalg af selskabets revisionspligt

For mange selskaber er fravalg af revision af årsregnskabet en mulighed. Mindre selskaber kan nemlig fravælge revision, hvis de i to regnskabsår i træk ikke overskrider to af følgende tre størrelser på balancedagen:

  • en balancesum på 4 mio. kr.
  • en nettoomsætning på 8 mio. kr. og
  • et gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede på 12 i løbet af regnskabsåret

Selskaber som i to regnskabsår i træk på balancetidspunktet overskrider en balancesum på 50 mio. kr., kan dog ikke fravælge revision. Dette er uanset om virksomheden opfylder de øvrige størrelsesgrænser for fravalg af revision.

Et selskab bliver derimod revisionspligtig allerede fra det andet år, hvor virksomheden overskrider størrelsesgrænserne.

Vigtige regler om fravalg af revisionspligt

  • Fravalg af revision kan kun ske på en ordinær generalforsamling med fremadrettet virkning, og det er derfor vigtigt at tage højde for dette i forbindelse med afholdelse af den ordinære generalforsamling hvor det seneste årsregnskab godkendes.
  • Fravalg af revision skal fremgå af ledelsespåtegningen til årsregnskabet i dét år, hvor generalforsamlingen træffer beslutning om at fravælge revision for de kommende år (indeholder selskabets årsrapport ikke en ledelsespåtegning skal oplysningerne gives i ledelsesberetningen).

Fravalg af revisionspligt i Holdingselskaber

Holdingselskaber defineres som selskaber, der besidder kapitalandele i andre selskaber og udøver betydelig indflydelse over en eller flere af disse selskabers driftsmæssige eller finansielle ledelse. Et selskab formodes at udøve betydelig indflydelse, hvis den besidder 20% eller mere af stemmerettighederne i et anden selskab.

Små holdingselskaber har mulighed for at fravælge revision, hvis holdingselskabet og de selskaber den udøver betydelig indflydelse over tilsammen ikke overskrider ovenstående beløbsgrænser.

Krav om at bruge godkendt revisor i bestemte situationer

Selskaber der er omfattet af regnskabsklasse B, og som tilhører en af nedenstående risikobrancher, skal lade sit årsregnskab forsyne med en erklæring fra en uafhængig revisor om;
– assistance med opstilling af årsregnskabet eller
– revisorerklæring med sikkerhed (f.eks. udvidet gennemgang eller revision)
hvis virksomheden i 2 på hinanden følgende regnskabsår på balancetidspunktet overskrider en nettoomsætning på 5 mio. kr. Risikobrancher udgør følgende:

  • Vejgodstransport (branchekode 494100)
  • Flytteforretninger (branchekode 494200)
  • Restauranter (branchekode 561010)
  • Pizzeriaer, grillbarer, isbarer mv. (branchekode 561020)
  • Event catering (branchekode 562100)
  • Anden restaurationsvirksomhed (branchekode 562900)
  • Caféer, værtshuse, diskoteker mv. (branchekode 563000)
  • Databehandling, webhosting og lignende serviceydelser (branchekode 631100)
  • Webportaler (branchekode 631200)
  • Engroshandel med personbiler, varebiler og minibusser (branchekode 451110)
  • Detailhandel med personbiler, varebiler og minibusser (branchekode 451120)

Derudover kan et selskab ikke fravælge revision, hvis selskabet, et tilknyttet selskab, eller den som har bestemmende indflydelse over selskabet, har accepteret et bødeforlæg eller er blevet dømt for overtrædelse af selskabs-, regnskabs-, hvidvask eller skatte- og afgiftslovgivningen. Selskabet kan ikke fravælge revision for det regnskabsår, hvori den endelige dom er afsagt eller det endelige bødeforelæg er vedtaget og for de 2 efterfølgende regnskabsår.

Endvidere kan Erhvervsstyrelsen træffe afgørelse om, at et årsregnskab skal revideres for det indeværende og de to følgende regnskabsår, hvis der ved en kontrol af årsrapporten konstateres væsentlige fejl i forhold til selskabs- eller regnskabslovgivningen, eller ved en kontrol efter bogføringsloven har konstateret væsentlige fejl i virksomhedens bogføring.


Referat af
ordinær generalforsamling

Hurtigt og Nemt


✓ Tidsforbrug 10-15 min.

✓ 100% online bestilling
✓ Inklusiv generalforsamlingsreferat 
✓ Inklusiv opdaterede vedtægter 
✓ Inklusiv endelig registrering
✓ Sagsbehandlingstid 48 timer


Samlet pris
950,-

ekskl. moms og gebyr


Vi sørger for alle
dokumenter og
registreringer hos
Erhvervsstyrelsen


Nemt, Hurtigt og Professionelt


InterTax hjælper med dine selskabsændringer

Vi hjælper med at foretage en lang række ændringer for dit selskab, så du ikke skal bekymre dig om at udarbejde dokumenter og foretage registreringerne hos Erhvervsstyrelsen.

Vi har gjort det så nemt for dig som overhovedet muligt at bestille selskabsændringer, og du skal blot udfylde den relevante formular, betale den samlede pris, underskrive beslutningsreferat og eventuelle øvrige dokumenter. Det hele foregår 100% online og i én samlet proces, der tager mellem 10-15 min.

Du har mulighed for at vælge mellem en eller flere ændringer af dit selskab, og prisen er kun kr. 950 ekskl. moms og gebyr (kr. 180 til Erhvervsstyrelsen) for samtlige registreringer.


Bestil dine selskabsændringer online og os

Ændring af selskabsnavn og eventuelle binavne
Ændring af selskabets formål
Ændring af direktionen
Ændring af tegningsregel for selskabet
Ændring af selskabets regnskabsår
Ændring af bestyrelse i selskabet
Ændring af revisionspligt for selskabet
Ændring af ejerforhold i selskabet
Ændring af pligtregistreringer i selskab

Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål  Læs mere